Cserkeszőlő és gyógyfürdője

Cserkeszőlő  az  Alföld déli részén található, Budapest felől könnyen megközelíthető az M5-ös autópályán Kecskemétig, onnan pedig a 44-es főúton haladva 40 perc alatt elérhető.  A nagyvárosok után ez a kis csendes, nyugalmas falucska virágos utcáival, tiszta, rendezett tereivel, hangulatos miliővel várja kedves vendégeit.

Településünk – a Tisza és a Körös között elterülő “Tiszazug” idegenforgalmi központja – gyógyvizű fürdőjéről vált ismertté országszerte, melynek bizonyítéka az évről évre idelátogató hazai és külföldi vendégek egyre növekvő száma. 1943-ban olajfúrás kapcsán találtak rá Cserke “kincsére” a 2300 méter mélyről feltörő 82 fokos gyógyvízre, amely  alkálikloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz, a barna, jódos gyógyvizek csoportjába tartozik.  A fürdő működésének alapját ez a termálvíz adja, melyet 1977-ben gyógyvízzé nyilvánítottak, és amely különösen alkalmas izületi ártalmak, baleseti sérülések és nőgyógyászati betegségek kezelésére. A föld mélyén húzódó termálvízkincs alapozta meg a község fejlődését, és a jövőben is döntő fejlesztési tényező marad.

A Gyógy -és Strandfürdő télen – nyáron egyaránt üzemel, több fedett medencével, babapancsolóval, szabadtéri medencékkel, hullámfürdővel, élménymedencével, ponyva csúszdával, tanmedencével és egy saját étteremmel várja az idelátogató vendégeket. A fürdő méltán büszkélkedhet önálló gyógyászati központjával, ahol különböző gyógykezelések illetve orvosi vizsgálatok vehetők igénybe.

 

Programok a fürdőben és Cserkeszőlőben.