Szauna

image_83

Vendégeink számára kombinált finn és infra szauna vehető igénybe. Mindkét szauna típus használata hozzájárul a testi – lelki felfrissüléshez, relaxáló és méregtelenítő hatással bír. A finn szaunában a kb. 90-100 fokos meleget egy elektromos kályha biztosítja amelyben lávakövek vannak elhelyezve. A kövekre illóolajos vizet csurgatva képződik a tisztító gőz.

Ezzel szemben az infra szaunában beépített infra sugárzók olyan hullámhosszúságú sugarakat állítanak elő, melyek nem a levegőt, hanem a testet melegítik fel, a testünkben található víznek adják át a hőenergiájukat. Mivel test legnagyobb része vízből van, így az egész test egyenletesen átmelegszik A finn szaunától eltérően, itt nem a levegő melegszik fel, hanem közvetlenül a bőr alatti szövetek, ezért jóval alacsonyabb, kb. 40-60 fokos hőmérsékleten is hatékony izzasztó hatása van.

image_82

Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenálló képességét, segítik a méregtelenítést. Napjainkban a szaunázás a fáradalmak kipihenésének egyik legjobb módja, az egészséges életmód és a kikapcsolódás nélkülözhetetlen eszköze.